tiistai 12. helmikuuta 2013

Hiutaleiden keskeltä

Leijailee leijailee...

Ensin yksi sitten toinen ja kohta koko ilma on täynnä pieniltä pumpulipalloilta näyttäviä lumihiutaleita. Mikäli moisia enää hiutaleiksi voi kutsua. Pallero sopisi paremmin nimeksi. Jokatapauksessa, tuollainen keli oli jokin aika sitten ulkona kerhon käynnissä ollessa. En vain sitä huomannut sisältä katsoessani. Monesti tuollaisen lumisateen jälkiltä löytää hyvinkin kauniita paikkoja. Tässä yksi mikä on itselleni jäänyt mieleen.



Olemme jo pitkään pyrkineet päästä ulos tutustumaan uuteen pihaamme. Kaikki leikit ja muu toiminta ovat olleet aina niin kivasti kesken, että ei ole viitsinyt keskeyttää touhuja. Toisaalta joskus taasen on ollut niin kylmää, että ei ole vain motivaatio ja kylmän kesto riittänyt ulkoiluun.

Kerhon ovien pintaan oli kerääntynyt jo mahtavan kokoinen näyttely lumiukkoja. Oli laulettu lumisia lauluja. Kerrottu mäenlaskusta ja laskiaisesta. Luettu lumiukkosatuja. Eiköhän siis ollut aika ottaa itseään niskasta kiinni ja pyrähtää rohkeasti ulos. Näyttihän ulkona olevan hieno ilma. Ei siinä sitten muuta kuin vaatteet niskaan ja pihalle.

Ja voi sitä keliä kun meni ulos. Eihän siellä meinannut eteensä nähdä sen lumisateen keskellä. Itse en kauhean paljon välittänyt moisesta pyrystä, mutta lapsia ei "muutama" hiutale estellyt. Erityisesti tarkkailin muutamaa kerholaista, jotka olivat löytäneet lumen keskeltä sellaisen itse pyöritettävän karusellin tai mikä se ikinä olikaan. Ihme kun sitä en ollut aiemmin nähnyt. Ota silmä käteen ja katso, saattaisi kerkevä kielinen sanoa. Moista karuselliä ei ole osunutkaan pitkiin aikoihin kohdilleni. Jonkin ajan päästä en voinut vastustaa kiusausta vaan päätin pyörähtää kerholaisten seuraksi muutaman kierroksen. Uskomatonta miten hauskaa pyöriminen voikaan olla.

Pikku hiljaa yksi jos toinen luminen lapsi haettiin kerhosta.

Lumihiutaleet jatkoivat leijailemistaan lähes vieri vieressä kun viimeinenkin lapsi katosi hakijan kanssa lumisateeseen. Saa nähdä olisikohan kohta aika lähteä pulkkamäkeen, tai oikeammin voisi kai sanoa liukurimäkeen.

Tällainen kerhokerta tällä kertaa. Ensi kerralla jotain ihan muut.
Vauhdikkaita laskiaisliukuja jokaiselle toivottaa.

- Jani-

Ps. Tässä vielä lopuksi jotain hauskaa. Kävelin metsässä ja törmäsin muutamaan lumiseen kaverukseen. Hämmästyttäviä asioita saattaa polkujen varsilta löytyä :D



Ei kommentteja: